top of page

Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP) gaat in op hoe wij de wereld om ons heen waarnemen en hoe wij daar vervolgens op reageren.

Het begin van een reeks experimenten op een Amerikaanse universiteit in 1972 is uiteindelijk de grondlegger geweest van het NLP-model dat wereldwijd nog steeds toegepast wordt. In deze experimenten stonden vragen centraal zoals: "Hoe komt het dat sommige mensen beter in bepaalde zaken/ vaardigheden zijn dan anderen?", "Is dat talent of speelt er meer?" en "Wat denken en doen deze mensen anders dan vergelijkbare mensen?"

NLP is de studie van succesvol gedrag.

Neuro verwijst naar de interactie tussen de zintuiglijke waarnemingen, ons centrale zenuwstelsel en de hersenen.

 

Linguïstisch verwijst naar de taal die wij gebruiken om onze denkpatronen, gedachten en onze werkelijkheid betekenis te geven.

Programmeren verwijst naar het ontdekken van onze automatische denk- en gedragspatronen en het vermogen om ze te veranderen.

Als persoon word je gevormd door de ervaringen die je in je leven hebt. Hierdoor kijk je door jouw persoonlijke bril naar de wereld om je heen. Op basis van jouw gedachten en overtuigingen creëer je namelijk zelf jouw eigen beeld van de werkelijkheid, oftewel jouw eigen waarheid. We denken vaak dat de woorden die we uitspreken voor iedereen hetzelfde betekenen. We staan er echter vaak niet bij stil dat iedereen zijn eigen beeld heeft van de wereld en daar dus ook zelf eigen woorden en een betekenissen aan koppelt. NLP gaat over hoe je informatie opvangt en verwerkt en hoe zich dit vertaalt naar je gedrag.

Witte Stoel in een lege kamer

WAT IS NLP?

"NLP geeft je grip op de onbewuste breinprocessen

die jou belemmeren in het bereiken van je doelen."

“NLP gaat over hoe je informatie opvangt en verwerkt

en hoe zich dit vertaalt naar je gedrag."

Wanneer je tegen een probleem aanloopt in je leven komt dat vaak doordat er een ander softwareprogramma is gaan draaien in je hoofd. Op basis van onze ervaringen vormen we namelijk dagelijks vanuit terugkerende gedachtepatronen ons gedrag. Een bepaalde negatieve ervaring kan dus leiden tot terugkerende negatieve gedachten en dit heeft dus ook invloed op jouw gedrag. Door middel van NLP kun je grip krijgen op deze onbewuste breinprocessen die jou belemmeren in het bereiken van je doel. 

Communicatie is van essentieel belang bij alles wat je doet. NLP leert je begrijpen waarom bepaalde patronen in je gedachten steeds weer terugkeren en jou belemmeren in het bereiken van je doel. Ik kan je helpen deze patronen om te zetten. NLP biedt je op deze manier de middelen om je eigen gedrag te kunnen sturen en veranderen.

 

Hoe prettig zou het zijn als je in staat bent om je eigen softwareprogramma te herprogrammeren zodat je leert om zelf weer je eigen leven te sturen?

Het resultaat van NLP is dat jij je over bepaalde zaken niet meer druk maakt en hierdoor weer heerlijk kunt genieten van het leven. Je krijgt weer ruimte in je hoofd om aandacht te besteden aan zaken die er echt toe doen.  Dat is NLP!

Benieuwd naar informatie rondom Praktijk Karin van Dijk?

Mis geen enkele nieuwsupdate; laat je e-mailadres achter!

naar boven
bottom of page