top of page

BEWUST VERBONDEN ADEMEN

Bewust Verbonden Ademen is een eenvoudige ademtechniek waarbij de inademing met de uitademing verbonden wordt in een ontspannen ritme. Deze techniek maakt je bewust van de relatie die er bestaat tussen hoe je over jezelf denkt, hoe je met gevoelens omgaat èn hoe je ademt. Tijdens de ademsessies gaan we op zoek naar de plekken in het lichaam waar je adem blokkeert en ruimen we deze interne weerstanden op waardoor inzicht ontstaat in terugkerende gedragspatronen. Beperkingen wat betreft de ademhaling ontstaan namelijk vaak doordat er spanningen en bepaalde overtuigingen in de weg zitten.

Wanneer je niet onvoorwaardelijk wilt voelen wat er zich in je lichaam afspeelt, heb je 'veiligheidsstickers' geplakt op bepaalde gevoelens waardoor je een onjuist beeld van jezelf creëert. Bewust ademen kan je in contact brengen met je ware aard. Op deze manier kan op een prettige manier worden ingezien dat je jezelf geïdentificeerd had met een bepaald beeld dat niet klopt met wie je daadwerkelijk bent.

Als je eenmaal bewust contact hebt gemaakt met je ware aard, zul je daarna gemakkelijker kunnen inzien wanneer je bepaalde gedachten volgt en waarom je dit doet. Je zult ervaren dat je altijd erg gehecht was aan bepaalde gevoelens omdat je jezelf daar grotendeels mee geïdentificeerd had. Vaak zijn dat echter gevoelens die verband houden met negatieve gedachten of overtuigingen.

Durven te ontspannen, in combinatie met verbonden ademen, brengt alle negatieve gedachten over jezelf aan het licht en stelt je in staat om het definitief los te laten. Het laat je inzien dat het slechts illusies waren die voortdurend aanwezig waren in jouw gedachten.

Paar mediteren
"Door meer zuurstof in het lichaam te brengen

wordt het bewustzijn verruimd en verdwijnen negatieve gedachten"

Ontspannen en bewust verbonden ademen zorgt ervoor dat je je steeds fijner gaat voelen in je eigen lichaam. We zijn allemaal opgegroeid met zeer beperkte overtuigingen over wie we zijn en onze mogelijkheden. Dat is de belangrijkste reden dat we misschien nooit meer de moeite hebben genomen om te proberen voorbij die beperkte overtuigingen te stappen. Naarmate meer overtuigingen ontrafeld worden, worden de ademsessies ook steeds meer meditatieve sessies. Je zult je meer kunnen ontspannen i.p.v. het bieden van weerstand aan oude negatieve overtuigingen en gevoelens. Je zult steeds meer vrede ervaren met wie je bent en je zult inzien dat er zoveel meer mogelijk is dan dat je voorheen dacht. Deze ademhalingstechniek is dus een fysieke methode en werkt daarom ook uitermate goed voor mensen die (te) veel in hun hoofd zitten.

Bij Praktijk Karin van Dijk leer je op een prettige manier je ademhaling te controleren zodat negatieve overtuigingen en gedachten zullen verdwijnen.

Benieuwd naar informatie rondom Praktijk Karin van Dijk?

Mis geen enkele nieuwsupdate; laat je e-mailadres achter!

naar boven
bottom of page