top of page

Integral Eye Movement Therapy (IEMT) is een verrassend snelle en effectieve therapie die blijvende positieve verandering creëert op het gebied van ongewenste emoties die bijvoorbeeld leiden tot angsten en fobieën. IEMT is een therapie waarbij de ogen worden bewogen om nieuwe verbindingen in het brein te creëren. Door het uitdagen van bepaalde patronen en het gebruik van specifieke oogbewegingen worden er nieuwe verbindingen in de hersenen gemaakt. Hierdoor vindt er verandering plaats op neurologisch niveau en verdwijnen of verminderen ongewenste emoties.

“Creating Change in the Blink of an Eye”

Door middel van IEMT ben je in staat om vastgeroeste emoties en overtuigingen snel en effectief te veranderen. IEMT kan dus uitkomst bieden wanneer je worstelt met (traumatische) beelden die je angst, onzekerheid, boosheid of een ander vervelend gevoel geven. Je kunt IEMT ook inzetten wanneer je last hebt van terugkerende negatieve gevoelens (depressie, PTSS, futloosheid of geestelijke vermoeidheid).

 

IEMT kan je dan helpen om van deze nare gevoelens af te komen door het om te zetten in positieve gevoelens. Een ander, beter en positiever gevoel zorgt ervoor dat je ook positiever in het leven staat en daardoor beter met bepaalde situaties om kunt gaan.

Tijdens een IEMT-sessie hoeft er niet inhoudelijk over “het probleem” gesproken te worden. Dit is voor de cliënt wel zo prettig. Het enige wat jij hoeft te doen gedurende de sessie is het bewegen van je ogen volgens een bepaald patroon terwijl je zelf blijft denken aan het beeld dat jou een vervelend gevoel geeft. Je zult dan ervaren dat de negatieve gevoelens zullen verminderen.

 

Een ander voordeel van IEMT is dat er snel resultaat kan worden behaald. Meestal is één sessie al genoeg om een aanzienlijk positief effect te hebben op jouw gemoedstoestand.

Het resultaat is dat de beelden hun emotionele impact hebben verloren en naar de achtergrond, of soms zelfs helemaal verdwenen zijn. Zó kan IEMT jou helpen!

Wind in de haren
“Creating Change

in the blink of an eye"

INTEGRAL EYE MOVEMENT THERAPY (IEMT)

“IEMT kan je helpen om nare 
gevoelens 'op te ruimen'

en om te zetten in

positieve gevoelens."

Benieuwd naar informatie rondom Praktijk Karin van Dijk?

Mis geen enkele nieuwsupdate; laat je e-mailadres achter!

naar boven
bottom of page